PRESS

Print

Енергетски пасоши

Print

Наскоро нова проценка на вредноста на становите

Да се купи денеска стан за многумина е невозможна мисија. Освен малите плати и тешко достапните банкарски кредити, граѓаните што сакаат да го решат станбеното прашање, особено во главниот град, се соочуваат и со цените на становите, кои не се намалија и покрај интензивната изградба на нови објекти.
... Економски Lider >>>

Print

Тренд 24 Вести (економски магазин)

Print

Можно поевтинување на становите?

Оливер Димитровски од агенцијата „Њувеј“ вели оти се зависи од квантитетот и квалитетот на одземениот имот што ќе се понуди.

- Во минатото некои менаџери носеа одлуки...
... Буквар МК>>>

Print

Оливер Димитровски - Радио интервју за МРТВ

Print

Недвижноста е инвестиција со трајна капитална вредност

ОЛИВЕР ДИМИТРОВСKИ, СОПСТВЕНИK НА АГЕНЦИЈАТА ЗА НЕДВИЖНОСТИ „ЊУ ВЕЈ ЛИМИТЕД“

Недвижноста е инвестиција со трајна капитална вредност

Може да кажеме дека вредноста на недвижностите кај нас  е потценета. За релативно мали пари може  да купите убава недвижност. Kога ќе сe исполни квотата на она што може да се изгради во Скопје и ќе нема каде повеќе да се шири, секој што ќе сака да дојде да живее тука ќе мора да купи недвижност во која некој веќе инвестирал.

Print

Palma Mall видео МРТВ

Print

„Палма мол“ ќе ја раздвижи економијата во регионот

Kако што вели Димитровски, Трговскиот центар располага со отворен и затворен паркинг, за близу 500 возила, што...
... Дневник Online>>>

Print

Ќе паѓаат цените на недвижностите

Одлуката на Народната банка на Македонија да се намали вредноста на одземениот хипотекарен имот ако тој не се продаде брзо, ќе влијае на повеќе начини врз пазарот на недвижности ... Буквар МК >>>

Print

NEW WAY LIMITED е избрана за членка на Водечките компании за недвижности во светот

NEW WAY LIMITED, истакната компанија за недвижности која работи на Македонскиот пазар, е избрана за членка на организацијата на водечки компании за недвижности во светот или Leading Real Estate Companies of the World® во Чикаго, објави денеска Оливер Димитровски, сопственик и управител.

курир>>>

Print

Најважно е да го следиш својот пат и да не се откажуваш!

Благодарение на својата упорност и непоколебливост во остварувањето на своите желби, Димитровски успеал да се испроба во неколку професии, од коишто научил многу, како за работата, така и за животот. 
Воден од ставот дека за да бидете успешни во кариерата, треба да имате визија каде сакате да се движите, тој успева правилно да ги насочи своите амбиции и денеска со задоволство да зборува за постигнатото досега... Капитал >>>